Till orglarna

Kyrkorglarna!

Dessa sidor skall du helst se via din dator!


Jag arbetar som fristående orgelkonsult. 


Om du ber om min hjälp projekterar jag allt utifrån dina behov och dina önskemål och med hänsyn tagen till lokalen om  vad som skall beställas hos anvisad leverantör.

I samband med detta informerar jag även om vilka eventuella förberedelser era lokala hantverkare behöver göra inför själva installationen av orgeln.

I första hand arbetar jag enbart med orglar som levereras av Viscounts orgelfabrik i Italien. 


Efter att orgeln med eventuella tillbehör levererats leder jag inkopplingen av orgeln och genomför en verksfördelning och anpassar instumentet i övrigt till lokalen.

För projektering och installation tillämpar jag ett fast pris exkl resekostnader/hotell.


Här har du en översikt över Viscounts modellserier.  OBS! att alla priser är inkl moms OCH frakt fram till ytterdörren! Funderar du över att inbland vilja spelade på samplade orglar så kan jag rekommendera Sweelinq-systemet. Enklare och billigare än Hauptwerk och mycket lättare att hantera. Dessutom är samtliga deras egna samplingar helt GRATIS! Sweelinck kör du självklart på din Viscount orgel. Det enda som behövs är en laptop/dator jämte din orgel.


Priserna påverkas av förhållandet mellan kronan och euron.

Aktuell prislista hittar du här: prislista:

Bärbar!


CANTORUM

Cantorum är Viscounts serie med lätta Bärbara orglar (OBS! Allt är relativt!)

Cantorum Dua Plus är just nu den enda bärbara orgeln med den nya PhysisPlus-tekniken. Orgeln har separata knappar för orkesterstämmorna plus en del annan godis. Orgeln är fullständig midikompatibel och köper du till stativ, midipedal och orgelbänk så har du ett fantastiskt - relativt - flyttbart instrument!

Modell med Physis Modeling

Två orglar i Cavaillé-Coll stil med Physistekniken. Passar in i såväl kyrkor som hem. Läs mer om dem på deras sida!

Modeller med Physis+

MAESTRO

Domus serien ersätter den tidigare Chorumserien men har kvalitéer långt över vad som tidigare kunde erbjudas. Vad sägs t.ex. om en minnesbank på 3 x 1000 minnesplatser för dina registreringar?

Dessutom kan man få flera tillbehör som tillägg, t.ex. fabriksinbygdd pedalbelysning eller tårpistons för "previous" eller "next" för snabb registreringsskifte. Orgeln "styrs" med hjälp av den nya versionen av Editorprogrammet. Detta program är nu gratis!

Här kan varje kund få sin orgel precis som hen vill. som exempel har jag på min orgel hemma barockversionen stämnd i 450Hz, den romantiska versionen i 435 Hz (som Wienkongressen beslutade om 1813) och den symfoniska versionen i 440 Hz

Vid installation i kyrka eller samlinglokal behövs min hjälp på plats för bästa resultat.

Just nu finns modellerna S4, S5, S8 samt 6 och 9 (med jalousi) samt positivmodellerna P33 och P45.

HosJerker kan finns modellen S8 i hans butik i Järnforsen. Hos mig kan man provspela modellen S5. Hör gärna av dig på 070-839 05 46 eller på hdkaby@gmail.com för provspelning.

Maestro-serien släpps under året och skall ersätta nuvarande Sonus-serien. Mer info när vi vet mera!

OPERA serien ersätter den tidigare Unicoserien men har kvalitéer

långt över vad som tidigare kunde erbjudas. Vad sägs t.ex. om en minnesbank på 9 x 1000 minnesplatser för dina registreringar?

Dessutom ingår flera tillbehör t.ex. fabriksinbygdd pedalbelysning eller tårpistons för "previous" eller "next" för snabb registreringsskifte. Orgeln "styrs" med hjälp av den nya versionen av Editorprogrammet som är gratis! Här kan varje kund få sin orgel precis som hen vill. Men vid installation i kyrka eller samlinglokal behövs min hjälp på plats för bästa resultat.

Just nu finns modellerna 450, 400, 250 samt 200.

Manualer/service etc

Att ha pipor i knähöjd förekommer inte så ofta. Det är därför jag rekommenderar dig att som extra tillbehör köpa externa högtalare. Vi har flera uppsättningar, lämpade för olika tillfällen

Ibland så behövs det där lilla extra... hur gick det här till eller hur gör jag nu? Du får svar på de flesta frågor i dessa dokument!


Hur startar jag en orgel med PhysisPlus operativsystem?

PhysisPlus snabbmanual (version 5)

Externa högtalare i PhysisPlus